Вести

Нерѓосувачки челик исечен лим од нерѓосувачки челик со ласер 4мм
За време на лимот за процес на обработка на ласерско сечење, има неправилни бруси на само едната страна од исечениот раб, обично има четири главни причини:1. Млазницата не е центрирана2. Фокусот е премногу висок3. Притисокот на воздухот е пренизок4. Брзината е премалаПотоа, треба да направиме соодветни прилагодувања:1. Центрирајте ја ласерската млазница од 4000 вати,2. Намалете го фокусот на3kw ласерска машина за сечење3 зголемете го ласерското сечење на влакна со притисок на компримиран воздух4. Подобрете ја брзината на ласерот со 4kw влакнаАко материјалот од не'рѓосувачки челик сече3kw ласер се испушта од горе за време на обработката, обично има три главни причини:13000 вати ласермоќта е прениска,2машина за сечење со ласер со влакнаСтапката на храна е преголема,34kw машина за ласерско сечење на продажба Апресот на воздухот е превисок. Потоа, треба веднаш да го притиснеме копчето за запирање за да спречиме згура да се распрсне врз леќата за фокусирање на4000w машина за ласерско сечење, и ние треба да ја зголемиме моќноста, да ја намалиме стапката на напојување и да го намалиме притисокот на воздухот.Во процес наласерски секач за лимови за продажба за сечење од не'рѓосувачки челик, ќе наидеме и на други проблеми, на пример, проблем со жолт раб, главната причина може да биде азотот што го користиуслуги за метално ласерско сечење близу мене е нечисто и содржи нечистотии од кислород. Потоа, треба да го смениме гасот и да користиме азот со добар квалитет и висока чистота.Со цел да се задоволи зголемената побарувачка на пазарот,LXSHOW продолжува да ги надградува своите производи и воведе различни модели науслуга за ласерско сечење од не'рѓосувачки челик. Не само што предноста на обработката е значително подобрена,И процесот на работа е исто така удобен.

2020/10/20

Ласерска машина за сечење метали LXF0640 Мини исечени 6мм јаглероден челик и нерѓосувачки челик
1. Помала ласерска точка и висока ефикасност на работата, висок квалитет.2. Брзината на сечење е 2-3 пати поголема од истата моќна машина за сечење CO2 со ласер.3. Донесете врвни ласери за увоз на влакна во светот, стабилни перформанси, клучните делови можат да достигнат 100.000 часа.4.За фотоелектрична конверзија: Споредете со машина за сечење CO2 ласер, машината за сечење ласер со влакна има три пати поголема ефикасност на фотоелектрична конверзија.5. Заштедете енергија и заштитете ја животната средина. Стапката на фотоелектрична конверзија е до 25-30%. Ниска потрошувачка на електрична енергија, тоа е само околу 20% -30% од традиционалната машина за сечење CO2 ласер.6. Пренос на фибер-линија нема потреба од рефлектирање на леќата, заштедете трошоци за одржување7. Пренос на влакна, без прилагодување на оптичката патека.Применети материјали: Главно се користат за сечење јаглероден челик, силиконски челик, не'рѓосувачки челик, легура на алуминиум, легура на титаниум, галванизиран челичен лим, плочка за мариноване, алуминиумска цинк плоча, бакар и многу видови сечење метални материјали и така натаму.Применета индустрија: Се применува во обработка на лимови, авијација, лет во вселената, електроника, електрични апарати, делови од подземната железница, автомобил, машини, прецизни компоненти, бродови, металуршка опрема, лифт, апарати за домаќинство, подароци и занаети, обработка на алатки, украси, реклами, метали странска обработка на различни производствени преработувачки индустрии.Доколку ве интересира ласерско сечење / обележување / чистење / заварување со влакна, pls контактирајте ме.Менаџер: ЛиндаМобилен / Wechat / whatsapp / Skype: + 86-17686612559Е-пошта: inquiry@lxshow.netCo, опрема за ласер, инан Лингксиу, ООДwww.lxshowfiberlaser.comwww.laserlx.comwww.lxshowlaser.comwww.lxshow.netПроизводство Од 2004 година, сечење на електрична енергија од метал, ласерски промена на светот

2020/09/08

Машина за сечење со ласер со мини влакна LXF0640 Ласер за сечење со мал ласер со влакна исечен 1мм нерѓосувачки челик
Бидејќи може да се пренесе преку оптички влакна, степенот на флексибилност на ласерот од 500 вати е невидентно подобрен, точката на откажување е помала, заштитата е погодна и брзината е исклучително брза. Ласерот со влакна од 500w е исклучително брз при сечење на тенки плочи во рок од 6 мм. Ласерската бранова должина на цената на машината за сечење ласерски челик е 1,06UM, што не е лесно да се апсорбира од неметал, па затоа не може да сече неметални материјали. Стапката на фотоелектрична конверзија намала машина за сечење со ласер со влакна е дури 25%, а предностите на ласерот со 500 вати влакна се многу очигледни во однос на потрошувачката на електрична енергија и поддржувачкиот систем за ладење.На машина за сечење влакна цената во моментов е најбрзата и најефикасната машина во опремата за сечење метали. Во исто време, ласерски секач со влакна цената има мала стапка на неуспех и е речиси без одржување во подоцнежниот период. Сепак, бидејќи многу додатоци на оптички влакна, како што се ласери со влакна, треба да се увезуваат од странство, цената на ласерскиот секач од 500 вати е поголема. Дури и ако цената е повисока,машина за сечење метални влакна со ласер цената сè уште се потпира на сопствените предности за да се исцеди уделот на пазарот.Кој метод на сечење е најсоодветен за нерѓосувачки челичен ласер од ракус влакна од 1мм 500w?Нерѓосувачки челик од 1 мм е најсоодветен за избор на ласерски 500W влакна, која припаѓа на опрема за преработка од висока класа, а перформансите и квалитетот на обработката се многу добри! Не само што брзината на сечење е брза, туку е посоодветна и за обработка на тенки плочи. 500W diyметален ласерски секач може да обработува нерѓосувачки челик од 1мм со брзина од 10-12м / мин, што е погодно за масовна обработка на производот.Ако ве интересира ласерско сечење / обележување / чистење / заварување со влакна, pls контактирајте ме.Менаџер: ЛиндаМобилен / Wechat / whatsapp / Skype: + 86-17686612559Е-пошта: inquiry@lxshow.netCo, опрема за ласер, инан Лингксиу, Рибарwww.lxshowfiberlaser.comwww.laserlx.comwww.lxshowlaser.comwww.lxshow.netПроизводство Од 2004 година, сечење на електрична енергија од метал, ласерски промена на светот

2020/10/16

1500W IPG ласерски сечење SS лист LX3015C Разликата помеѓу нерѓосувачки челик за сечење на воздух и N2
(Логото на клиентот треба да се појави на видеото снимено од клиентот)Потемниот примерок во видеото е пресечен од машина за ласер со оптички влакна користејќи воздух како помошен гас, а примерокот на светла боја се сече содесктоп ласерски секач за влакна користејќи азот како помошен гас. Во сечењето на азот, делот за сечење на воздухот е потемен, но нема згура. По полирањето, делот може да постигне и посветол ефект. Во однос на брзината, нерѓосувачкиот челик за сечење на воздухот е малку побрз од азотот, но предноста не е очигледна.Разгледувајќи сеопфатно, во случај на релативно лабави барања, можеме да избереме сечење на воздухот со комбинирани предности на трошоците. Релативно кажано, комбинираната употреба на воздухот како гас за помош на сечење е исто така начин за значително намалување на трошоците за производство.Но, треба да се напомене дека: кога користите сечење на воздухот, мора да бидете сигурни дека воздухот се филтрира од фен за ладење, а компресорот за воздух и фен за ладење имаат потреба од редовно одржување. Ако воздухот што влегува во главата за сечење содржи вода и масло, тоа ќе го контаминира гасоводот за кратко време, предизвикувајќи замаглување на заштитната леќа, а со тоа влијае наВлијаат на квалитетот на сечењето. Најголемо, ако заштитната леќа не биде заменета навреме, внатрешната температура на главата за сечење сепак може да се зголеми под зрачење на зраци со голема моќност, што може да предизвика оштетување на групата на внатрешни леќи.

2020/10/16

ЦПУ челичен ласерски секач јаглероден челик 2мм
Ласерскиот CNC за сечење метал е многу популарен на пазарот поради неговата висока ефикасност, брзи, заштеда на енергија и еколошки карактеристики. Постојат cnc челични ласерски секачи во различни области. Во моментов, има се повеќе и повеќе производители на ласерски секач за дрво и метал, а цената на ласерскиот нерѓосувачки челик близу мене започна да покажува разлики. Така, денес ќе ги разгледаме факторите кои влијаат на цената на ласерот со 1kw влакна.1. Моќност. Цената на сечењето на cnc челик близу мене со различна моќност е различна, дури и ако тие се од ист производител на метален ласер за сечење. Општо земено, постои позитивна корелација помеѓу цената на ласерската метална плоча и моќноста.2. Бренд. Цената на опремата произведена од добро позната минимална моќност на ласерот за намалување на производителите на метали природно ќе биде висока, особено за некои брендови од висока класа, нивната изработка, дизајн, технологија и други аспекти сè уште се различни од оние на општите производители. Еден аспект што влијае на цената на ласерскиот челичен сечење е факторот на брендот.3. Конфигурација. Основните компоненти на ласерското сечење на благ челик со азот се ласерско и ласерско сечење на главата, што директно влијае на цената на цената на ласерското сечење на челик по инч. Се разбира, постојат и некои фактори за конфигурација за други делови.4. Услуга по продажба. Услугата по продажбата е клучно прашање при купување опрема од големи размери. Сеопфатните услуги можат да обезбедат безбедност и навремено одржување на корисничката опрема. Услугата по продажбата на различни производители има свои предности и недостатоци. Се разбира, цените ќе варираат.Горенаведените четири точки се главните фактори кои влијаат на цената на челикот со алат за ласерско сечење. Не знам дали сте добиле нешто откако сте го прочитале?

2020/11/02

Ласерска цевка машина за сечење LXF6020T исечена квадратна челична цевка од нерѓосувачки челик 1,58мм
За време на обработката и производството,лим за ласерско сечење честопати треба да се сечат плочи со дебелина од 6мм или повеќе. Многу производители откриле дека ласерот што ги сече челичните перфорирани плочи со дебелина од 6мм или почесто има дупки. Следното ќе анализираметално ласерско сечење преку Интернетмерки за да се избегне оваа појава: 1. Кога кислородот се користи како помошен гас на2мм челична машина за ласерско сечење Улогата на кислородот восе продава челичен ласерски секач процесот на сечење е да се поддржи согорувањето. Кога кислородниот притисок одласерско сечење од не'рѓосувачки челик близу мене е превисок, притисокот на удирањето ќе биде преголем и плочата ќе се расипе само за еден момент, предизвикувајќи дефлаграција. Кога дува притисок одуслуга за ласерско сечење на лимови е вметнат, процесот на рушење на листот ќе се забави и нема да има дефлаграција. 2. Кога други гасови се користат како помошни гасови за1000w ласерВоздухот како минимална моќност на ласерот за намалување на феноменот на дупките за експлозија на помошни гасови ќе се опорави и ќе се подобри. Недостаток е што ќе изгуби одредена брзина на сечење. Инертен гас може исто така да се поврзе во серија како помошн гас преку ласерско сечење на челик. Недостаток е што тоа ќе ги зголеми трошоците за производство. 3. Прилагодете ја фокусната должина на ласерот 1000w Изводливо е да се прилагоди фокусната должина за да се реши проблемот со минирање на ласерот за сечење со мали влакна, но работата е посложена. Неопходно е да се тестира и подеси во согласност со реалната состојба на сечење на ласер за сечење металза да се постигне најдобар ефект.

2020/11/26

LXC 500w машина за чистење со ласер со влакна за отстранување на 'рѓа
1. Моќни, кратки импулси, брзо движечки ласерски импулси делуваат на површината на целта, создавајќи мали раскинувања на плазмата, ударни бранови, термички стрес итн., Предизвикувајќи сублимирање и испарување на површинските материјали.2. Фокусираниот ласерски зрак е способен точно да испари површински предмети или нечистотија.3. Ласерското чистење е погодно за метални површини. Обработениот и оптимизиран ласерски зрак не ги менува својствата на металот и не ги оштетува оние површини третирани со ласер. Прецизно прилагодениот ласерски зрак делува само на премазот, остаток на остаток или оксид и не му штети на основната метална површина.4. Со прилагодување на другите параметри, ласерскиот зрак може прецизно и лесно да го постигне посакуваниот ефект на чистење.Доколку ве интересира ласерско сечење / обележување / чистење / заварување со влакна, pls контактирајте ме.Менаџер: ЛиндаМобилен / Wechat / whatsapp / Skype: + 86-17686612559Е-пошта: inquiry@lxshow.netCo, опрема за ласер, инан Лингксиу, ООДwww.lxshowfiberlaser.comwww.laserlx.comwww.lxshowlaser.comwww.lxshow.netПроизводство Од 2004 година, сечење на електрична енергија од метал, ласерски промена на светот

2020/09/08

Ласерски ласер LXF1530R метална плочка и цевка исечена цевка од нерѓосувачки челик 1,5 мм
Една машина две функција. Тоа не само што може да ви помогне да го завршите сечењето на метални лимови, туку и да го завршите сечењето на метални цевки. Една машина има и други две добри предности:1. Може да ви помогне да заштедите трошоци за превоз.2. Може да ви помогне да заштедите простор кога го користите процесот.Материјали за апликација:ласерски метал за сечење метал е погоден за сечење метал како лист од не'рѓосувачки челик, лесна челична плоча, лим од јаглероден челик, плоча од легиран челик, лим од челичен пролет, плоча од железо, галванизирано железо, поцинкуван лим, алуминиумска плоча, лим од бакар, месинг, бронзена плоча , Златна плоча, сребрена плоча, титаниумска плоча, метален лим, метална плочка, цевки и цевки, итн.Индустрии за примена:Машините за сечење ласерски челик Соулон се широко користени во производството на билборди, рекламирање, знаци, сигнализација, метални букви, LED букви, кујнски садови, рекламни писма, обработка на лимови, компоненти и делови на метали, железни садови, шасија, лавици& Обработка на ормани, занаети од метал, опрема за метални уметности, сечење на панели за лифтови, хардвер, делови за автомобили, рамка за очила, електронски делови, таблички со имиња, итн.Доколку ве интересира ласерско сечење / обележување / чистење / заварување со влакна, pls контактирајте ме.Менаџер: ЛиндаМобилен / Wechat / whatsapp / Skype: + 86-17686612559Е-пошта: inquiry@lxshow.netCo, опрема за ласер, инан Лингксиу, ООДwww.lxshowfiberlaser.comwww.laserlx.comwww.lxshowlaser.comwww.lxshow.netПроизводство Од 2004 година, сечење на електрична енергија од метал, ласерски промена на светот

2020/09/08

100w преносна боја за пилинг машина за отстранување на 'рѓа
Рачен ласерски чистач користи високо-енергетски импулсни ласерски зраци за да ја озрачи површината на објектот, така што нечистотијата, 'рѓосаните дамки, честичките или облогите на површината ќе испарат или прошират веднаш, за да се постигне чист процес.Пренослив ласер за отстранување на 'рѓаима карактеристики да биде чист и деструктивен, стабилен и сигурен, намалување на трошоците и зголемување на ефикасноста, заштита на животната средина и заштеда на енергија. Широко се користи во воздухопловството за ласерско деоксидирање, обезмастување на површината и обезмастување во индустријата за мувла, ласерско отстранување на прашина и отстранување на скала во индустријата за микроелектроника, отстранување на боја во автомобилската индустрија, ласерско отстранување на кал, мувла и ласерско чистење на цвест .

2020/10/20

Ласерски машини за сечење метални влакна исечени од нерѓосувачки челик 6мм
За време на обработката на4kw машина за ласерско сечење, главната причина за појавата на мали бруси во форма на капе е тоа што фокусот е пренизок или стапката на храна е превисока. Потоа, треба да направиме соодветни прилагодувања за да го подигнеме фокусот на ласерот од 2000 вати или да ја намалиме стапката на напојување. За време на обработката наЛасерска цена од 4kw влакна, неправилни бруси налик на влакно се појавија од обете страни на сечењето, а површината на нерѓосувачката плоча беше обезцветен. Обично има четири главни причини:1. Стапката на храна е прениска,2. Фокусот е премногу висок,3. Притисокот на воздухот е пренизок;4. Материјалот е премногу врел.Потоа, треба да направиме соодветни прилагодувања:14kw ласерски секач зголемување на стапката на храна,23kw ласер со влакна намалување на фокусот,3. зголемување на цената на притисокот на воздухот во машината за ласерско фибер,4. материјал за ладење.

2020/10/20

Ласер што сече преку метален исечен нерѓосувачки челик 6мм
Во индустријата за преработка на лимови,десктоп метален ласерски секач биле широко користени. Кога се користи 3Д метал за сечење нерѓосувачки челик и други метали, ласерскиот зрак ја озрачува металната површина, која може да се претвори, а растопената метална течност се разнесува од гасот. За да се постигне целта на сечење. За главните компоненти на не'рѓосувачки челик, нерѓосувачки челик со ласерско сечење е брз и ефикасен метод на обработка. Сепак, кога хоби ласерски секачметал сече нерѓосувачки челик, некои проблеми ќе се појават во должината на времето, што најмногу влијае на квалитетот на сечењето. Всушност, овие проблеми се решени многу добро. За време на обработката, доколку строго се контролираат процесните параметри на плочката од нерѓосувачки челик со ласерско сечење, квалитетот на обработката на работното парче од не'рѓосувачки челик може да биде добро загарантиран.

2020/10/20

ИПГ ласер за сечење од нерѓосувачки челик 2мм
Кога ipg ласерско сечењесече нерѓосувачки челик, потребно е нашето внимание кога е насликана површината на работното парче, иако тоа не е вообичаено. Причината е:300w ласерски секачќе произведува чад при трчање, а бојата е токсична материја, што ќе влијае на здравјето на операторот, па затоа е потребно да се отстрани бојата на површината на работното парче пред ласерско сечењедебелината на челикот се сече.Површинското обложување на работните парчиња од не'рѓосувачки челик често се среќава вочеличен ласерски секач за сечење на продажба, а традиционалниот процес на сечење не е изводлив во овој случај. Општо, технологијата на сечење со филм се користи за справување со ситуацијата кога ласерско сечење металуслугите близу мене ги исекуваат работните парчиња обложени со површина, и за да се осигури дека филмот не е оштетен за време на работата на ласерскиот челик, најчесто се сече страната на филмот и се сече страницата без филм.

2020/10/27

Нема повеќе~~